måndag 25 juli 2011

Mer vackra bilder och blomsterspel

Månadsbilder från Hjelm Förlag


Minns ni dessa fina bilderna utav Elsa Beskow som hängde i klassrummet när man gick i småskolan. De var ju mycket större och jag kommer ihåg att en elev varje månad fick följa fröken upp på vinden och leta rätt på månadens bild från.

Nu har Hjelm förlag återupptagit dessa finna bilder i form av en mapp i A4 format med årets saga "Januari börjar året..."
Våra månadsbilder hänger nu i köket och snart får vi äran att byta till en lika så fin Augustibild.

En annan produkt som kommer från Hjelm Förlag är vårt välspelade "Blomsterspel". Detta fina spel där man para ihop blommor som typ memory har vi liggandes i vårt växthus och när regniga dagar faller in så blir det en rond blom-memory med barnen under glastaket i växthuset.

Blomsterspel från Hjelm Förlag

Jag vill också passa på och Tacka Fredrik Hjelm som sände mig de underbara månadsbilderna. "De är helt underbara, TACK!"



♥ Mitt vita sköna hem ♥

fredag 22 juli 2011

Underbara bilder


Lite då och då besöker jag tradera och ibland så kan man fynda riktigt fina saker som dessa underbara blomplanscher.


(Bilderna kommer från tradera och jag har fått tillåtelse att använda dem dem av säljaren.)


Även dessa gamla reklamskyltarna i papp kommer från tradera och som nu hänger i mitt kök.


I övrigt så har jag flugit på en dunder förkylning så här sista semesterveckan med feber och snuva så jag är ganska orkeslös och det blir inte så mycket gjort här så som jag hade planerat. 


Ha en skön helg!

♥ Mitt vita sköna hem ♥

torsdag 21 juli 2011

Min egen designade tallrikshylla



Nu är den äntligen klar... Min egen designade Tallrikshylla!
Jag tror att jag har överträffat mig själv med detta hantverk. Mycket får jag tacka min man för för det är han som har verktygen... sticksåg, special slipmaskin osv. Utan dem hade det inte gått. Så idag fick min man äran att hänga upp den i köket.

De fina krokarna hittade jag i en färg & byggnadsvårdsbutik. Där fann jag även en mycket söt "liters" kruka  som jag skall visa en annan dag för er.




Nästa projekt som jag funderar på blir något för trädgården ;o).

Kram från

♥ Mitt vita sköna hem ♥

onsdag 13 juli 2011

Nya projekt i betong och trä...






Det har blivit en del gjutande i betong i sommar och mer står på bränning. 
Men även en vägvisare har tillverkas med de olika centrala platserna i trädgården som dammen, växthuset. Vägvisaren målades med hem blandad vitriol färg tonat i silvergrått för att få en så grå och naturlig ton som möjligt. 





♥ Mitt vita sköna hem ♥

söndag 3 juli 2011

Loppis


Har inte hunnit vara på så många loppisar i sommar som jag önskat men några små fynd har det dock blivit och fler lär det väl bli för än är sommaren inte slut.

Denna söta engelska såsterrin stod och vänta på mig när jag besökte myrorna härom dagen så även spetsduken som ligger under. 

En kista blev det ochså fast på ett annat ställe. Här har jag börjat att grund måla den vit och förhoppningsvis skall den bli mycket finare än vad den var förut.


Nu skall jag baka bulla med minstingen och mormor som är på besök. 

Ha en skön dag! 




♥ Mitt vita sköna hem ♥

lördag 2 juli 2011

Underbara sköna trädgård





Det blommar överallt i trädgården på en och samma gång lagom till min efterlängtade semester och det doftar schersmin, ros och kaprifol.
Nätterna är fortfarande ljusa och det är så underbart i trädgården.

Det är svårt att dra sig in på kvällen... ja, så blev det och även denna fina kväll (häromdagen). I  timmar gick jag där lukta, och njöt av min trädgård. 

Ps. På Hemmakanalen.se kan ni se mer av mitt växthus... Så himla skoj att även finnas med där för att inspirera andra till ett växthusbygge...


♥ Mitt vita sköna hem ♥